نورپردازی داخلی

نورپردازی داخلی یا روشنایی داخلی شامل استفاده از نورها و چراغ ها در فضای داخلی ساختمان ها می باشد. نور یکی از تاثیرگذارترین المان ها در طراحی فضای داخلی می باشد و امروزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است، فارق از نوع سبک معماری دکوراسیون ها از نظر کلاسیک و مدرن بودن، نور در فضای داخلی عنصری با اهمیت و تاثیر گذار است. با استفاده از نورها در فضای داخلی علاوه بر روشنایی می توان با تاباندن نور بر روی عناصر مختلف دکوراسیون بر اهمیت و زیبایی آنها تاکید نمود و حضور و هویت بییشتری به آنها بخشید. استفاده درست از عناصر مختلف روشنایی در نورپردازی فضای داخلی نه تنها نور کافی محیط را تامین می کند بلکه باعث زیبا سازی فضا و ایجاد حس آرامش نیز می شود البته به کارگیری نادرست نورها هم می تواند فضا را مشوش، دلهره آور، ناامن و …جلوه دهد و تاثیرات منفی بر روی احساسات و روان افرادی که در آن محیط رفت و آمد دارند بگذارد.

خلق یک دکوراسیون زیبا بدون نورپردازی داخلی غیر ممکن است، اما برای این کار لازم است منابع نوری مناسب هر محیط خریداری شود. خوشبختانه تحقیقات علمی زیادی در مورد تاثیرات نور وجود دارد که می تواند به طراحی نورپردازی داخلی شما کمک کند. به جای بازسازی خانه ، ممکن است فقط نیاز به کمی تغییر در نورپردازی خود داشته باشید.

روشنایی به عنوان عنصری مهم، اغلب در خانه ها و اداره ها دست کم گرفته می شود. منابع نوری علاوه بر تامین روشنایی و تأثیر بسیار زیاد بر زیبایی ، می تواند بر روحیه ، احساسات و رفاه شما نیز تأثیرات عمیقی بگذارد. همانطور که روزها کوتاه تر و کوتاه تر می شوند و به روزهای تاریک پاییز و زمستان نزدیک می شویم ، مهم است که بر اهمیت روشنایی داخلی خود تأکید کنیم.

اثرات روانی و فیزیولوژیکی نور

احساسات (اعم از مثبت و منفی) در زیر نور شدید بیشتر احساس می شوند. نور بیش از حد در شب، می تواند مشکلات خواب را ایجاد کند و اختلالات خواب را تشدید کند. دانش آموزان و کارگران زمانی که نور طبیعی بیشتری وجود دارد (روشنایی روز) سالم تر ، شادتر و فعال تر هستند. “روشنایی روز، هزینه های آب و برق را کاهش می دهد و رفاه ساکنان ساختمان را بهبود می بخشد.” در تحقیقی که رنگ و روشنایی یک مدرسه را روشن تر و شدیدتر کرد ، بچه ها کمتر عصبانی و خوش رفتار بودند. پروفسور والفارت گفت که مقدار کمی از انرژی الکترومغناطیسی که نور را تشکیل می دهند بر یک یا چند انتقال دهنده عصبی مغز تأثیر می گذارد ، مواد شیمیایی که پیام ها را از عصبی به عصبی و از عصبی به عضله دیگر منتقل می کنند.

همچنین مطالعاتی بر روی موش ها و سایر پستانداران انجام شده است که نشان می دهد نور چه تاثیری بر ملاتونین دارد ، که مشخص می شود میزان خروجی سروتونین بدن ، یک انتقال دهنده عصبی که بر خلق و خو ، رفتار ، اشتها ، خواب ، حافظه و تمایل تأثیر می گذارد ، تعیین می شود. این که آیا می خواهید یک شب خوب بخوابید یا روابط و بهره وری خود را در خانه بهبود ببخشید ، تغییر روشنایی داخلی ممکن است تنها راه حل باشد.

نورپردازی یک هنر و یک علم است، می تواند بر روحیه، اشتها و خواب ما تأثیر بگذارد. برای پیاده سازی یک استراتژی اثر نورپردازی در روشنایی خانه ، به یک متخصص حرفه ای احتیاج دارید که سیستم های الکتریکی و طراحی روشنایی را کاملاً درک کند. علاوه بر دانش فنی مورد نیاز ، شخصی که نورپردازی شما را نصب می کند باید به نگرش ، زیبایی ، ایمنی و لذت نیز توجه داشته باشد.

قبل از طراحی مجدد روشنایی داخلی خود، باید با یک متخصص مشورت کنید. نصب وسایل جدید نیاز به مهارت های یک متخصص دارد، که ممکن است شامل سیم کشی جدید از طریق دیوارها ، نصب وسایل جدید یا افزودن یک مدار اضافی باشد. اگر خودتان تصمیم به نصب وسایل روشنایی دارید ، مطمئن شوید که دقیقاً می دانید چه کار می کنید ، زیرا ایجاد ناخواسته خطرات آتش سوزی و برق گرفتگی، آسان است. در هنگام هر نوع تغییر الکتریکی بهتر است که تمام پروژه های برق DIY خود را توسط متخصص در بازرسی ایمنی الکتریکی خود بررسی کنید. علاوه بر تخصص فنی مورد نیاز برای نصب روشنایی جدید برای منزل ، یک متخصص نیز می تواند در طراحی به شما کمک کند.

عوامل مهم در طراحی نورپردازی:

اندازه و فضا
ارتفاع و شکل سقف
رنگ دیوارها و مبلمان
چراغ های موجود و تجهیزات برقی
نقاط مورد علاقه ، آثار هنری ، و مناطق برجسته
سایه ها و بازتاب ها
ادغام نور روز
کنترل و توزیع روشنایی
اقتصاد و بهره وری انرژی
ادراکات فضایی
سطح روشنایی
عوامل روانی و فیزیولوژیکی
سیم کشی برق

ما می توانیم راهنمایی های کلی در مورد نحوه روشنایی اتاق های مختلف خانه به شما ارائه دهیم، اما هر خانه ای متفاوت است و نیاز به طراحی تخصصی دارد. این راهنما را به عنوان یک نقطه شروع در نظر بگیرید ، اما توجه داشته باشید که احتمالاً برای به دست آوردن فضای مورد نظر خود دقیقاً باید با یک متخصص مشورت کنید. توجه داشته باشید، رنگ همچنین در وضعیت روانی و فیزیولوژیکی شما نقش مهمی دارد. رنگ اتاق های شما با دمای رنگ نورپردازی شما می تواند به معنای تفاوت بین احساس تنبلی و افسردگی یا سرزندگی و خوش بینی باشد.

لایه های طراحی نورپردازی

بیشتر طراحان نورپردازی بر اساس سه دسته اصلی زیر نورپردازی را طراحی می کنند:

1. روشنایی عمومی یا محیطی :

این روشنایی “عمومی” یا “محیطی” نامیده می شود زیرا به سادگی برای نمایان شدن فضای داخلی استفاده می شود و نور کلی را برای یک فضا فراهم می کند. گاهی این روشنایی برای اشاره به نور طبیعی یا نور موجود استفاده می شود. نور عمومی-محیطی را به عنوان نور طبیعی در نظر بگیرید که با نور ناشی از نورهای معمولی اتاق ترکیب می شود.

2. روشنایی وظیفه ای :

روشنایی وظیفه ای، نور را به سمت منطقه خاصی هدایت می کند تا جزئیات اشیاء بشتر و بهتر دیده شود و راهی ایمن برای رفت و آمد ایجاد شود. در انجام هر کاری در محدوده نزدیک مانند آشپزی، خیاطی، نقاشی، نوشتن و … باید نورپردازی به شکلی باشد که نور کافی جهت کار فراهم کند تا اشکالات موجود در بوم ، لباس و … بهتر دیده شوند.

3. روشنایی تاکیدی :

روشنایی تاکیدی، برای “برجسته کردن” ویژگی ها و ایجاد علاقه بصری به یک شی ، آثار هنری یا منطقه ای خاص استفاده می شود. این یک ویژگی فوق العاده است که باعث می شود مردم با دیدن نتیجه آن حض کنند. از نورهای برجسته برای افزودن نمایش و تغییر روحیه اتاق استفاده کنید.

انواع وسایل روشنایی

می توان انواع وسایل روشنایی را در چند دسته اصلی طبقه بندی کرد تا طراحی روشنایی شما کمی ساده تر شود:

1. چراغ های روکار

چراغ های روکار نصب شده روی سطح، قابل مشاهده هستند و معمولاً بر روی سقف یا دیوار قرار می گیرند و بیشتر در ورودی ها ، راهروها و اتاق خواب ها استفاده می شوند.

2. چراغ های آویز

چراغ های آویز با طناب، کابل یا زنجیر، از سقف آویزان می شوند و معمولاً در اتاق های غذاخوری، آشپزخانه و به ویژه در خانه هایی با سقف بلندتر یافت می شوند.

3. چراغ های توکار

همانطور که در نام آن پیداشت این چراغ ها معمولاً در حفره سقف پنهان می شوند، بنابراین نمی توانید منبع نور را مستقیماً ببینید. این نوع نورپردازی غیرمستقیم ، معمولاً به شکل نورپردازی توکار ، می تواند به طور موثر در هر اتاقی از خانه استفاده شود. فقط مراقب باشید که زیاده روی نکنید زیرا برای هر فضایی بهتر است از منابع و انواع مختلف نور استفاده شود.

4. چراغ های خطی

نورپردازی خطی می تواند گزینه های نورپردازی انعطاف پذیر زیادی را ارائه دهد. استفاده از چندین لامپ در یک مسیر و خط، با مدارها و ولتاژهای متعدد از ویژگی های بارز این چراغ ها می باشد. شما می توانید آنها را از سقف مانند چراغ های آویز، آویزان کنید. تنوع رنگ ها و سبک های مختلف این چراغ ها بسیار زیاد است و می توانید با توجه به نیاز خود آنها را تهیه و یا به کمک تجهیزات روشنایی آنها را بسازید.

5. چراغ های قابل حمل

چراغ های قابل حمل بسیار محبوب بوده و همان چیزی هستند که شما انتظار دارید. این چراغ ها معمولاً توسط سیم متصل به خود، به پریز برق وصل می شوند. این چراغ ها را می توان در هر مکانی که پریز برق وجود دارد برداشت ، جابجا و وصل کرد. وسایل قابل حمل با باتری نیز روز به روز محبوب تر می شوند. چراغ های قابل حمل معمولاً بر روی میزها از جمله میز مطالعه و میزهای کنار تخت استفاده می شوند. آباژور های رومیزی و ایستاده چراغ های قابل حمل محسوب می شوند.

6. نورپردازی فضای باز

نورپردازی فضای باز به نورپردازی فضای بیرونی ساختمانها از جمله نمای ساختمانها و فضای سبز گفته می شود و شامل چراغ های دفنی ، چراغ پروژکتور و وال واشر ، چراغ های پارکی ، روشنایی امنیتی و … می باشد. روشنایی بیرونی ساختمانها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، می توان با استفاده از نورپردازی نمای ساختمانها حس زیبایی و امنیت را به آن بخشید یا با متمرکز کردن نور بر روی منطقه ای خاص از ساختمان آن را برجسته و مهم جلوه داد.

شما طراحان و خریداران عزیز می توانید جهت خرید چراغ مناسب نورپردازی فضای داخلی ، چراغ مخصوص فضای داخلی در طرح ها و مدل های مختلف همچنین اطلاع از قیمت چراغ مناسب نورپردازی فضای داخلی به سایت noorbrand.com مراجعه نمایید.

نمایش بیشتر